Olen vuosien mittaan yrittänyt opetella lukuisia some-sovelluksia, jotta voisin hyödyntää niitä omassa sekä asiakkaideni viestinnässä ja markkinoinnissa. Aloitin tutuista sovelluksista kuten Facebookista, blogista, Twitteristä, LinkedInistä, Instagramista ja Pinterestistä, joista tiesin olevan hyötyä ja jotka oli helppo ottaa käyttöön.

Uusien sovellusten myötä viestintäyrittäjän tuska kasvoi viime syksynä liian suureksi ja jouduin toteamaan, että jos haluan olla oikeasti ajan hermolla, tarvitsen apua niiden käyttöönottoon. Niinpä aloitin syksyllä Kindan Pauliina Mäkelän johdolla yhteisömanageri-valmennuksen. Kun tuskailin Pauliinalle, ettei aikani riitä millään kaikkien sovellusten kokeilemiseen, sain synninpäästön; kaikkia ei tarvitse eikä voikaan osata. Pitää vain valita itselle ja asiakkaiden yrityksille sopivimmat some-kanavat ja tutustua niihin.

Se kuulosti helpottavalta, mutta antoi myös hyvän tekosyyn jättää somesurffailu hyllylle. Latasin jo viime vuonna Periscopen ja SnapChatin puhelimeeni, mutta sinne ne jäivät. Periscopessa katsoin muutaman lähetyksen, mutta kun en osannut kääntää kameraa selfie-tilaan, sovellus jäi kokeiluasteelle. SnapChatista totesin muita kuunneltuani, että se on nuorten juttu, joka ei hyödytä minua ja asiakasyrityksiäni millään tavalla ja kaiken lisäksi se on vaikea käyttää. Sekin jäi puhelimen näytön koristeeksi.

Siksipä yllätys olikin suuri, kun Viesti ry:n eilisessä Livestriimaus-koulutuksessa innostuin SnapChatista. Se onkin hauska viestintäkanava! Siihen pitää oikeasti osata tiivistää viesti yhteen kuvaan tai 10 sekuntiin. Jos Verohallinto on SnapChatissa, miksen minä? Lisäksi kuulin Periscopen kilpailijasta Blabista, jossa jopa neljä ihmistä voi osallistua keskusteluun samaan aikaan. Itsetutkiskelun paikka.

Innostuin tänä aamuna leikkimään SnapChatilla ja mietin, että voisiko Enerzian viestinnästä tehdä entistäkin tiiviimpää ja jopa hauskaa? Siksi annoinkin itselleni tehtävän: viikon sisällä teen ensimmäisen Periscope-lähetykseni ja snäppään. Antakaa piiskaa, jos petän lupaukseni.